bedtijd vosje

eerste lachje

Vanaf zes weken na de geboorte van je kleintje kun je een echte lach zien verschijnen. Een baby gebruikt zijn lach om contact met je te maken en te communiceren. Wil je het lachen van je baby stimuleren? Dan kun je hem bijvoorbeeld kietelen of een kiekeboe spelletje met hem spelen. Maar je kunt ook speelgoed gebruiken om hem aan het lachen te krijgen! Alles is nieuw voor baby's dus wanneer het speelgoed knispert en geluid maakt zal dit de interesse wekken van je baby. 

Het VTech Bedtijd Vosje, geschikt voor kleintjes vanaf 0 maanden, is het ideale vriendje om jouw baby aan het lachen te krijgen. Beweeg het vosje en maak zelf grappige bewegingen en je zult zeker weten een glimlach zien verschijnen! De knisperende oren, het zachte pluche en de gekleurde lintjes op de staart dragen bij aan de ontwikkeling van de tastzin. En de vrolijk gezongen liedjes, melodietjes en geluidjes zullen de interesse wekken van jouw baby en bijdragen aan de taalontwikkeling. Na al dat lachen is het ook fijn om even tot rust te komen. Houd de hart-toets ingedrukt om rustgevende melodietjes en natuurgeluiden te horen. Zo kan je kleintje heerlijk wegdromen in de zachte pootjes van het vosje.

Baby walker

Eerste stapjes

Wanneer je kindje bijna 1 jaar is, wordt hij steeds mobieler. De eerste stapjes komen nu snel dichtbij! Je kunt je kindje ondersteunen door middel van een loopwagen of loopkar. Een loopwagen is een hulpmiddel bij het leren lopen. Vanaf het moment dat je kindje zich goed kan optrekken en langs de meubels loopt kun je kijken wat er gebeurt als je hem achter een loopwagen zet. 

Met de Baby Walker van VTech kun jij je kleintje de ondersteuning bieden die hij nodig heeft. Onze Baby Walker is geschikt voor kleintjes vanaf 9 maanden. Het activiteitenpaneel is afneembaar waardoor er ook zittend mee gespeeld kan worden. Deze loopwagen draagt bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en de taalontwikkeling maar ook zorgt hij ervoor dat je kleintje op ontdekking en verkenning gaat. De Baby Walker bevat twee snelheidsregelaars waardoor je kleintje veilig zijn eerste stapjes kan maken. Ga aan de andere kant staan en moedig je kleintje aan om naar jou toe te lopen, zo kunnen jullie samen de eerste (trotse!) stapjes zetten.

Mijn eerste 100 woordjes

Eerste woordjes

De eerste woordjes zijn voor veel ouders een magisch moment. Vanaf ongeveer 6 maanden begrijpt je kleintje al veel van wat je zegt maar zelf kunnen praten is andere koek. Hij oefent er op los en bootst klanken na die hij hoort maar dit zijn nog geen echte woorden. Gemiddeld zegt je kindje zijn of haar eerste woordjes rond de 12 tot 18 maanden. Na het allereerste woordje dat vaak 'mama' of 'papa' is volgen snel woordjes zoals 'bal' en 'au'. 

Je kunt op verschillende manieren je kindje ondersteunen in zijn taalontwikkeling. Voorlezen is bijvoorbeeld erg belangrijk! Met het Mijn Eerste 100 Woordjes boekje kun je samen lezen met je kleintje. Dit boekje is geschikt voor kindjes vanaf 1,5 jaar. Tik op de verschillende plaatjes in het boekje en zeg de woordjes na samen met je kleintje. Dit bevordert de taalontwikkeling en vergroot de woordenschat. Daarnaast bevordert het omslaan van de bladzijden en het tikken op de plaatjes de oog-handcoördinatie. Het boekje leert 100 woordjes in het Nederlands én Engels, hierdoor heeft je kleintje extra lang speelplezier van dit boekje!

toet toet auto's

eerste fantasiespel
Voor je peuter lopen herinnering, fantasie en werkelijkheid door elkaar, het is allemaal even echt. Het denkvermogen van je kindje is namelijk nog niet zover ontwikkeld dat hij werkelijkheid en fantasie van elkaar kan onderscheiden. Zijn fantasie biedt een helpende hand en verzint oplossingen voor de dingen de hij nog niet zo goed begrijpt. Deze fase komt vooral tot uiting in de periode van 3 tot 6 jaar. Fantasiespel is een leerzame manier van spelen, omdat het je kleintje leert om zich in te leven in iemand anders. Daarnaast is het een leuke en speelse manier om nieuwe dingen te ontdekken en te leren over dagelijkse bezigheden. 

Met name speelgoed kan kindjes ondersteunen in het fantasiespel. Onze Toet Toet Auto's lijn is geschikt voor kleintjes vanaf 1 jaar. De realistische geluiden van de voertuigen en de verschillende interactieve onderdelen van de speelsets prikkelen de fantasie en moedigen aan tot het spelen van rollenspellen. Zo kunnen kinderen fantaseren dat ze samen met Bruno Bus of Vasco Vliegtuig passagiers vervoeren naar hun favoriete vakantiebestemming of dat ze branden blussen samen met Bas Brandweer. Maar nog leuker is het natuurlijk om samen fantasieverhalen te verzinnen, waarbij jij als ouder in nood bent en een brandweerman nodig hebt of je auto toe is aan een onderhoudsbeurt.

vragen over Vtech baby?
Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het belangrijk om speelgoed aan te bieden dat past bij de ontwikkeling van je kind. De adviesleeftijd voor VTech Baby is 0 t/m 3 jaar. Heb je nog andere vragen over VTech Baby? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk de meest gestelde vragen hieronder.
MEEST GESTELDE VRAGEN
Wat is goed speelgoed voor baby's?

VTech baby biedt alleen maar speelgoed dat aansluit op de ontwikkeling van een baby. Denk aan speelgoed dat spelenderwijs helpt bij baby's eerste stapjes, woordjes en lach. Voor VTech Baby hebben we diverse soorten speelgoed vanaf 0 tot 12 maanden. Denk aan vrolijke grijpspeeltjes, maar ook aan een knuffelbeer die vrolijke reacties geeft.

Welk speelgoed voor baby van 1 maand?

Vanaf ongeveer 6 weken na de geboorte begint een baby te lachen. Door te lachen kan de baby contact met je maken en communiceren. Om het lachen te stimuleren kun je jouw baby kietelen of samen een kiekeboe spelletje spelen. Natuurlijk kun je ook babyspeelgoed gebruiken om jouw kindje aan het lachen te krijgen. In deze fase is alles nog nieuw voor je baby, daarom kun je ze al vrij snel laten lachen wanneer het speelgoed knispert of grappige geluidjes maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het VTech Bedtijd Vosje.

Wat voor speelgoed baby van 3 maanden?

Een baby van rond de 3 maanden gaat in deze fase steeds meer zijn handjes ontdekken. Ze gaan onderzoeken wat ze met hun handjes kunnen. Zo zullen ze steeds meer proberen te grijpen en dingen in hun mond stoppen. om deze motorische vaardigheid te ondersteunen kun je jouw baby een rammelaar geven. Spelenderwijs leren ze het vast te grijpen en vast te houden.

Waar speelt een baby mee?

In het begin heeft de baby nog niet zoveel speelgoed nodig. Bij VTech hebben we leuke slaapvriendjes, vrolijke rammelaars en maar ook bijvoorbeeld een speelmat. Ook voor in de box of onderweg hebben we leuk speelgoed voor baby's. Bekijk ons aanbod en ontdek in ons assortiment waar een baby graag mee speelt.