Hoe ziet de verdere ontwikkeling van een 3-jarige eruit?

Je zult merken dat je kindje van 3 jaar inmiddels wat uitdagender speelgoed aan kan. Uiteraard blijft het 'oude' speelgoed ook nog steeds heel leuk alleen speelt hij hier nu anders mee dan wanneer hij 2 jaar was. Hij begrijpt steeds beter wat de regels van het spel zijn.  Daarnaast wordt hij steeds zelfstandiger. Je kunt de volgende ontwikkelingen de komende tijd verwachten: 

  • Veters strikken
  • Zichzelf aan- en uitkleden
  • Zindelijkheid
  • Fietsen (met zijwieltjes)
  • Vriendjes maken en samen spelen
  • Emoties herkennen en benoemen

 
Tips bij het kopen van geschikt speelgoed
Rond de 3 jaar breekt de 'waarom'-fase aan, je kindje zal nieuwsgierig zijn en vragen stellen over van alles en nog wat. Ook zal hij verbanden leren leggen en alles wat beter begrijpen. Motorisch gezien maakt hij ook stappen en zal hij graag rennen, springen en klauteren of hij crost met zijn fietsje in het rond. Ben je op zoek naar speelgoed voor een kindje van (bijna) 3 jaar? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. 
  • Kies speelgoed dat aansluit bij de ontwikkelingsfase van het kind. Dit betekent speelgoed waar hij iets van kan leren en niet gefrustreerd van raakt omdat het te lastig is.
  • Kies speelgoed dat geschikt is voor zijn leeftijd, de adviesleeftijd kun je altijd vinden op de verpakking.
  • Kijk of het speelgoed tegen een stootje kan, goed speelgoed gaat niet snel kapot.
 
voorbeelden van geschikt speelgoed

Kinderen van 3 jaar kunnen steeds beter voor een langere tijd zich concentreren op één en hetzelfde werkje of spel. Daarnaast zijn ze nieuwsgierig en zullen ze steeds vaker vragen stellen over dingen die hen interesseren. Ook verzinnen ze allerlei fantasierijke rollenspellen en zullen ze dingen die ze zien na willen spelen. Om je wat inspiratie te geven kun je denken aan het volgende speelgoed:

 
Vragen over het speelgoed van vtech?
Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het altijd belangrijk om speelgoed te zoeken dat aansluit op de ontwikkeling van je kind. Heb je vragen over het VTech speelgoed? Neem dan gerust contact met ons op of lees onze meest gestelde vragen hieronder.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Waar speelt een 3-jarige mee?

Driejarigen zullen met name willen spelen met uitdagender speelgoed (zoals een puzzel) of rollenspel speelgoed, maar denk ook aan buitenspeelgoed of bouwspeelgoed.

Wat geef je aan een meisje van 3 jaar?

Bij leuk speelgoed voor meisjes van 3 jaar kun je o.a. denken aan: speelgoed dat de fijne motoriek stimuleert, verkleedspullen, poppen en knuffels, puzzels, speelsets voor rollenspel of een poppenhuis.

Wat geef je aan een jongetje van 3 jaar?

Weet je niet wat je een jongetje van 3 jaar moet geven? Denk dan eens aan: buitenspeelgoed, verkleedspullen, educatief speelgoed, bouwspeelgoed, puzzels of speelsets voor rollenspel.

Bronnen: OudersvanNu en 24Baby.