Hoe ziet de ontwikkeling van een 4-jarige eruit?
Aangezien jouw kindje dadelijk naar de basisschool zal gaan zul je merken dat hij ineens zijn eerste speelafspraken met klasgenootjes gaat hebben. Hij kan ook al steeds beter rekening houden met de gevoelens van een ander waardoor samen spelen ook gemakkelijker gaat. Daarnaast zal hij de volgende ontwikkelingen gaan doormaken:
 • Hij kan steeds beter uitleggen wat hem bezighoudt.
 • Hij gaat tellen en aftrekken met cijfers onder de twaalf.
 • Hij gaat begrippen als lengte, inhoud en gewicht herkennen.
 • Hij zal tijdsaanduidingen als eerder, later, gisteren gaan gebruiken en dagen en dagdelen benoemen.
 • Hij gaat zelf knutselwerkjes maken.
 • Hij zal zelf een koprol kunnen maken.
 • Hij leert wellicht fietsen zonder zijwieltjes
 • Hij is klaar voor zwemles.
 
Tips bij het kopen van geschikt speelgoed
Een 4-jarige zal steeds vaker zijn fantasie gaan gebruiken om de wereld om hem heen beter te leren begrijpen. Hij gaat zelf aan rollenspellen doen en verzint verhaaltjes. Dankzij fantasiespel leert hij hoe anderen denken en doen maar ook kan hij hierdoor bepaalde ervaringen herbeleven en verwerken. Ben je op zoek naar speelgoed voor een kindje van (bijna) 4 jaar? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. 
 • Kies speelgoed dat aansluit bij de ontwikkelingsfase van het kind. Dit betekent speelgoed waar hij iets van kan leren en niet gefrustreerd van raakt omdat het te lastig is. 
 • Kies speelgoed dat geschikt is voor zijn leeftijd, de adviesleeftijd kun je altijd vinden op de verpakking.
 • Kijk of het speelgoed tegen een stootje kan, goed speelgoed gaat niet snel kapot.
 
Voorbeelden van geschikt speelgoed

Kinderen van 4 jaar ordenen graag hun speelgoed bijvoorbeeld alle auto's of poppen van groot naar klein sorteren. Maar ook bouwen ze graag. Hun fijne motoriek is inmiddels zo goed dat ze van alles kunnen bouwen. Vraag jij je af welk speelgoed geschikt is voor een 4-jarige?Bekijk dan eens onze voorstellen hieronder:

 
Vragen over het speelgoed van VTech?
Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het altijd belangrijk om speelgoed te zoeken dat aansluit op de ontwikkeling van je kind. Heb je vragen over het VTech speelgoed? Neem dan gerust contact met ons op of lees onze meest gestelde vragen hieronder.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat is leuk speelgoed voor een 4-jarige?

4-jarigen zijn graag in de weer met het ordenen van hun speelgoed maar ook bouwen ze graag. Geschikt speelgoed voor een 4-jarige is bijvoorbeeld constructiespeelgoed, autootjes, poppen of dinosaurussen.

Wat kan je kopen voor een 4-jarige?

Geschikte cadeaus voor 4-jarigenzijn bijvoorbeeld speelfiguren van tv, rollenspel speelgoed maar ook gadgets en kindertablets.

Bron: OudersvanNu