Welk speelgoed past bij de ontwikkeling van een 2-jarige?
Je kleintje blijft volop leren. Hij loopt, rent en klautert er op los maar ook handelingen als kralen aan een koord rijgen, blokjes stapelen en puzzels maken gaan al steeds beter. Hij zal de komende tijd zich volop storten op het ontwikkelen van de volgende skills:
 • Steeds meer andere kinderen bij zijn spel betrekken (samen spelen)
 • Betere oog-handcoördinatie (knippen en stickers plakken)
 • Vormen en kleuren leren herkennen en benoemen
 • Getallen leren kennen en misschien zelfs al beginnen met tellen
 • Zinnetjes van 3 woorden zeggen
 • Zichzelf met ''ik'' of ''mij'' benoemen
 • Fietsen (op een loopfiets op driewieler)
 • Anderen nadoen
 • Beginnen met het spelen van fantasie- en rollenspellen
 
Tips bij het kopen van geschikt speelgoed
Peuters zijn over het algemeen erg nieuwsgierig en zullen spelenderwijs veel leren en ontdekken. Kinderen van 2 jaar spelen nog het liefst alleen omdat ze moeilijk kunnen delen, maar je zult merken dat ze steeds meer een pop of knuffel bij hun spel gaan betrekken. Daarnaast zal hij graag jouw gedrag imiteren (rollenspel). Ben je op zoek naar speelgoed voor een kindje van (bijna) 2 jaar? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.
 • Kies speelgoed dat aansluit bij de ontwikkelingsfase van het kind. Dit betekent speelgoed waar hij iets van kan leren en niet gefrustreerd van raakt omdat het te lastig is.
 • Kies speelgoed dat geschikt is voor zijn leeftijd, de adviesleeftijd voor speelgoed vind je op de verpakking.
 • Kijk of het speelgoed tegen een stootje kan, goed speelgoed gaat niet snel kapot.
 
Voorbeelden van geschikt speelgoed

Kinderen van twee jaar zijn dol op fantasie- en rollenspel, dansen, tekenen, rennen en klimmen maar ook worden ze graag voorgelezen en zullen ze het leuk vinden om te knutselen, torens te bouwen en puzzels te maken. Om je wat inspiratie te geven kun je denken aan het volgende speelgoed:

 
Vragen over het speelgoed van vtech?
Ieder kind is anders en ontwikkelt  zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het altijd belangrijk om speelgoed te zoeken dat aansluit op de ontwikkeling van je kind. Heb je vragen over het VTech speelgoed? Neem dan gerust contact met ons op of lees onze meest gestelde vragen hieronder.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat geven aan een 2-jarige?

Peuters zijn dol op het spelen van rollenspellen, je kunt een peuter bijvoorbeeld een ijscokar, winkelmand of doktersset cadeau geven. Maar ook zijn onze Toet Toet Auto's en Zoef Zoef Dieren perfect om het fantasiespel van een peuter te stimuleren.

Waarmee speelt een peuter graag?

Kinderen van twee jaar zijn nieuwsgierig en zullen spelenderwijs veel leren en ontdekken. Ze zullen dan ook graag spelen met bouwspeelgoed, rollenspelspeelgoed, puzzels, bad- en waterspeelgoed, beweegbare voertuigen, boekjes, muziekspeelgoed, knuffels en poppen.

Wat geef je aan een meisje van 2 jaar?

Je kunt een meisje van 2 jaar het volgende speelgoed cadeau geven: rollenspel speelgoed, puzzels, knuffels en poppen maar ook bad- en waterspeelgoed, boekjes en muziekspeelgoed.

Wat geef je aan een jongen van 2 jaar?

Voor 2-jarige jongens kan o.a. het volgende speelgoed heel leuk zijn: bouwspeelgoed, rollenspel speelgoed en beweegbare voertuigen maar ook bad- en waterspeelgoed, boekjes en muziekspeelgoed.