Waarom een interactief speelkleed?

Door de baby te laten spelen met een interactief speelkleed en deze zelf te laten ontdekken stimuleer je de creativiteit en motoriek. Het interactieve aspect van het speelkleed van VTech draagt daar ook aan bij. De zintuigen van jouw baby worden niet alleen door de diverse geluidjes, maar ook door de vrolijke kleuren, vormen en patronen gestimuleerd. 

Een speelkleed/babygym: wat ontwikkelt je baby?

Een speelkleed of babygym is voor baby's niet alleen een fijne plek om op te spelen maar het draagt ook bij aan de ontwikkeling van grove en fijne motoriek. Daarnaast is het dé plek om te oefenen met trappelen en rollen maar ook het bewegen van de nek en het versterken van de nekspieren. Door naar de speeltjes te grijpen en vast te pakken werkt je kindje ook aan de oog-handcoördinatie. Door alle vormen, kleuren en geluiden zal jouw baby zich niet snel vervelen!

Wanneer is een babygym een goed idee?

Je kunt het beste vanaf 3 maanden de babygym gaan aanbieden. Rond deze leeftijd gaat jouw kleintje namelijk met sprongen vooruit en wordt hij steeds sterker en beweeglijker. Hij is zich steeds bewuster van zijn omgeving en zal ook al snel zijn eigen handjes en voetjes ontdekken. Daarom is het interessant om vervolgens ook speeltjes te ontdekken waar hij naar kan kijken en grijpen. Ieder kindje ontwikkelt zich op zijn of haar manier dus het kan zo zijn dat jouw kindje vanaf 3 maanden nog niet geïnteresseerd is in een babygym, biedt het speelgoed dan over een tijdje nog eens aan. 

Een babygym voor jongens en meisjes

Babygyms zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes, hier wordt geen onderscheid in gemaakt. De babygyms van VTech zijn ook qua kleuren zo samengesteld dat deze geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes. 

Vragen over de interactieve speelmatten van VTech?

De interactieve speelmatten van VTech zijn geschikt voor kleintjes van 0 tot en met 3 jaar. Heb je vragen over de interactieve speelmatten van VTech? Neem dan gerust contact met ons op of lees de meest gestelde vragen over de speelmatten voor baby's hieronder.