bedtijd vosje

baby's eerste lachje

De eerste lach van jouw baby is vaak een onvergetelijk moment. Meestal verschijnt de eerste lach na ongeveer zes weken na de geboorte. Lachen is niet alleen leuk om te zien, maar ook een belangrijke vorm van communicatie voor baby's.

 Je kunt lachen aanmoedigen door het spelen van kietel- of kiekeboe spelletjes en door het gebruik van babyspeelgoed. Baby's zijn nieuwsgierig en vinden alles dat knispert en geluid maakt interessant.

Het VTech Bedtijd Vosje is ideaal speelgoed voor baby's vanaf 0 maanden. Door zelf grappige bewegingen te maken met het vojsje, kun je een glimlach op het gezicht van jouw baby toveren. Daarnaast zorgt het Bedtijd vosje spelenderwijs voor: 

 • het verbeteren van de tastzin, dankzij de knisperende oren, zacht pluche en gekleurde lintjes op de staart.
 • een bijdrage aan de taalontwikkeling, dankzij de vrolijke liedjes en geluidjes.
 • het geven van rust dankzij de hart-toets met rustgevende melodietjes en natuurgeluiden.

Baby walker

baby's Eerste stapjes

De eerste voorzichtige stapjes van een baby worden gezet vanaf 9 maanden. Vanaf dat moment kunnen baby's zich optrekken en langs de meubels lopen. Je kunt jouw baby ook ondersteunen bij zijn eerste stapjes door middel van een loopwagen of loopkar.

De Baby Walker van VTech is geschikt voor kleintjes vanaf 9 maanden. Het activiteitenpaneel is afneembaar waardoor er ook zittend mee gespeeld kan worden. Deze loopwagen draagt spelenderwijs bij aan de ontwikkeling van de:

 • fijne motoriek, door spelenderwijs te oefenen met lopen.
 • taalontwikkeling door het interactieve activiteitenpaneel.

Daarnaast zorgt het ervoor dat jouw kleintje op ontdekking en verkenning gaat. De Baby Walker bevat twee snelheidsregelaars, waardoor jouw kleintje veilig zijn of haar eerste stapjes kan maken.

Mijn eerste 100 woordjes

Eerste woordjes

De eerste woordjes van jouw baby zijn een magisch moment. Vanaf 6 maanden begrijpt je baby steeds beter wat je zegt, maar het zelf spreken van woordjes is nog een uitdaging. Ze oefenen door klanken na te bootsen. Gemiddeld spreken kinderen hun eerste woordjes tussen de 12 en 18 maanden. 

Je kunt op verschillende manieren je kindje ondersteunen zijn taalontwikkeling. Voorlezen uit boekjes is bijvoorbeeld erg belangrijk. Met het ''Mijn Eerste 100 Woordjes'' boekje kun je:

 • de taalontwikkeling ondersteunen, door samen te lezen en de bladzijden om te slaan.
 • visuele prikkels geven door te tikken op de plaatjes en de woordjes te benoemen.
 • de basiskennis van woordjes vergroten en uitbreiden.
 • samen tijd doorbrengen en een warme band opbouwen.

Zo bevorder je de taalontwikkeling, maar ook de oog-handcoördinatie. Het boekje leert 100 eerste woordjes in het Nederlands en Engels en het is geschikt voor kindjes vanaf 1,5 jaar.

toet toet auto's

eerste fantasiespel

Tussen de 3 en 6 jaar is het denkvermogen van peuters nog niet volgroeid om werkelijkheid en fantasie van elkaar te onderscheiden. De fantasie biedt hulp om oplossingen te verzinnen voor dingen die hij nog niet begrijpt. 

Het fantasiespel van kindjes kan worden ondersteund met rollenspel speelgoed, zoals onze Toet Toet Auto's. Deze auto's dragen bij aan de ontwikkeling van jouw kindje door de:

 • fantasie en verbeelding te prikkelen door creatieve verhalen te verzinnen en rollenspellen te spelen.
 • motorische en coördinatieve vaardigheden te ontwikkelen, door de realistische geluiden en interactieve onderdelen van de Toet Toet Auto's.
 • Verbeteren van sociale en communicatieve vaardigheden door samen spelen en beslissingen nemen over de verzonnen verhalen.
Kortom: laat jouw kindje samen met Bruno Bus of Vasco Vliegtuig passagiers vervoeren naar hun favoriete vakantiebestemming of branden blussen samen met Bas Brandweer van de Toet Toet Auto's - Brandweerkazerne. De Toet Toet Auto's zijn geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar.
vtech baby in een notendop

VTech groeit met je mee

Ons babyspeelgoed is geschikt voor kindjes van 0 tot 3 jaar. Het is belangrijk om speelgoed aan te schaffen dat aansluit bij de diverse ontwikkelingsfasen van het kind. Daarom geven we altijd een leeftijdsindicatie zodat je zeker weet dat het speelgoed geschikt is en de ontwikkeling van het kind ondersteunt 
en stimuleert.

Leerzaam en educatief

Ons speelgoed is stevig en duurzaam. Het materiaal heeft een lange levensduur en we produceren en leveren steeds meer met een minimale impact op het milieu. Maar bovenal is ons speelgoed leerzaam, kleintjes leren zonder dat ze het merken, want met VTech wordt leren kinderspel!

Samen spelen

Samen spelen helpt jouw kind om zich op verschillende gebieden verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan de motorische, sociaal emotionele en taal- en spraakontwikkeling, maar ook werkt het ontspannend voor zowel het kindje als voor jou! Samen spelen zorgt voor een goede band tussen ouder en kind en je legt hiermee een basis voor de rest van het leven.

vragen over Vtech baby?

Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het belangrijk om speelgoed aan te bieden dat past bij de ontwikkeling van jouw kindje. De adviesleeftijd voor VTech Baby is 0 t/m 3 jaar. Heb je nog andere vragen over VTech Baby? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk de meest gestelde vragen hieronder.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat is goed speelgoed voor baby's?

VTech baby biedt alleen maar speelgoed dat aansluit op de ontwikkeling van een baby. Denk aan speelgoed dat spelenderwijs helpt bij baby's eerste stapjes, woordjes en lach. Voor VTech Baby hebben we diverse soorten speelgoed vanaf 0 tot 12 maanden. Denk aan vrolijke grijpspeeltjes, maar ook aan een knuffelbeer die vrolijke reacties geeft.

Welk speelgoed voor baby van 1 maand?

Vanaf ongeveer 6 weken na de geboorte begint een baby te lachen. Door te lachen kan de baby contact met je maken en communiceren. Om het lachen te stimuleren kun je jouw baby kietelen of samen een kiekeboe spelletje spelen. Natuurlijk kun je ook babyspeelgoed gebruiken om jouw kindje aan het lachen te krijgen. In deze fase is alles nog nieuw voor je baby, daarom kun je ze al vrij snel laten lachen wanneer het speelgoed knispert of grappige geluidjes maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het VTech Bedtijd Vosje.

Wat voor speelgoed baby van 3 maanden?

Een baby van rond de 3 maanden gaat in deze fase steeds meer zijn handjes ontdekken. Ze gaan onderzoeken wat ze met hun handjes kunnen. Zo zullen ze steeds meer proberen te grijpen en dingen in hun mond stoppen. om deze motorische vaardigheid te ondersteunen kun je jouw baby een rammelaar geven. Spelenderwijs leren ze het vast te grijpen en vast te houden.

Waar speelt een baby mee?

In het begin heeft de baby nog niet zoveel speelgoed nodig. Bij VTech hebben we leuke slaapvriendjes, vrolijke rammelaars en maar ook bijvoorbeeld een speelmat. Ook voor in de box of onderweg hebben we leuk speelgoed voor baby's. Bekijk ons aanbod en ontdek in ons assortiment waar een baby graag mee speelt.

Bronnen: Oudersvannu.nl en 24baby.nl