Wat voor speelgoed voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar?

Tussen de 1 en 3 jaar ontwikkelt een kind zich op allerlei nieveaus van baby naar kleuter. Om deze vaardigheden te ondersteunen biedt VTech leerzaam speelgoed aan om kennis te maken met woordjes, vormen en kleuren maar ook melodietjes, liedjes geluiden. Door hiermee te spelen maken kinderen kennis met sociale, emotionele en motorische vaardigheden. Daarom is het goed om variatie aan te brengen in het speelgoed waarmee zij spelen. Zorg dat je kind in elke leeftijdsfase het speelgoed krijgt waar hij of zij aan toe is. Te moeilijk speelgoed werkt namelijk frustrerend, te makkelijk speelgoed is te saai. Spelen met het juiste speelgoed draagt bij aan de ontwikkeling van jouw kind. 

Wat zijn leuke cadeaus voor een kind van 1 tot 3 jaar?

1 jaar: Een kind van 1 jaar is geen echte baby meer maar leert nog volop nieuwe vaardigheden in korte tijd. Op dit moment heeft het kind behoefte aan bijpassend, uitdagend speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan loopwagens, trekdieren, vormentrommels en vrolijke knuffeldieren. Bekijk de pagina Speelgoed 1 jaar voor meer cadeau inspiratie!

2 jaar: Een kind van 2 jaar is zich nog volop aan het ontwikkelen. Leuk speelgoed dat hierbij past is onder andere: een speels boekje, speelgoed met muziek, puzzels en vormentrommels. Bekijk de pagina Speelgoed 2 jaar voor meer cadeau inspiratie!

3 jaar: Een kindje van 3 jaar kan over het algemeen: goed lopen, al redelijk praten, fietsen op een driewieler en tekenen, kleuren en/of verven. Leuk speelgoed dat hierbij past is onder andere: een tablet. Mijn Eerste 100 Woordjes boekjes, speelgoed om muziek mee te maken, educatief speelgoed en dieren speelgoed. Bekijk de pagina Speelgoed 3 jaar voor meer cadeau inspiratie!

Vragen over het VTech speelgoed?

In de eerste levensjaren ontwikkelt ieder kind zich op zijn of haar eigen manier. Het is dan ook belangrijk om speelgoed aan te bieden dat past bij de ontwikkeling van jouw kind. Dit VTech speelgoed is geschikt voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar. Heb je vragen over het VTech speelgoed? Neem dan gerust contact met ons op of lees de meest gestelde vragen over het speelgoed hieronder.