0 - 12 maanden
Sinterklaascadeaus 
voor de allerkleinsten
Ondanks dat ze nog niet het volledige besef hebben van wat Sinterklaas vieren inhoudt, mogen we de allerkleinsten uiteraard niet vergeten! Bij VTech hebben we de ideale sinterklaascadeaus voor je baby. Maak kennis met de Knuffel & Leer Walvis, een lief en zacht knuffelvriendje dat zorgt voor urenlang speelplezier! De zeven toetsen activeren vrolijke reacties die jouw kleintje kennis laten maken met zeedieren, vormen, cijfers en kleuren. En het mooie van deze walvis is dat hij gemaakt is van 10 gerecyclede plastic flessen. Naast deze walvis hebben we natuurlijk nog meer speelgoed voor de allerkleinsten, hieronder vind je een selectie van onze favorieten.

 

Hoeveel cadeaus geven tijdens Sinterklaas?
Sinterklaas verrast kinderen graag, maar wilt ze niet teveel verwennen. Daarom beperkt bij de hoeveelheid cadeaus door een kind één hoofdcadeau en een aantal kleine cadeautjes te geven. Met de kleine sinterklaascadeautjes voegt Sinterklaas vaak wat toe aan wat een kind al heeft. Hij geeft bijvoorbeeld graag uitbreidingen op Toet Toet Auto's of op de Marble Rush knikkerbaan. Door het geven van een uitbreiding wordt het oude speelgoed weer een beetje nieuw.


1 - 3 jaar
Sinterklaas cadeau voor dreumesen en peuters
De ontwikkeling van een dreumes en peuter gaat enorm hard en door het juiste speelgoed aan te bieden, kun jij jouw kleintje ondersteunen tijdens de ontwikkeling van verschillende vaardigheden. De 3 in 1 Activiteitenroller is bijvoorbeeld perfect voor kleintjes tussen de 1 en 3 jaar. Ze kunnen de activiteitenroller laten rollen en er achteraan kruipen maar er ook zittend mee spelen door op de trommel te tikken. De knipperende pianotoetsen laten hen kennismaken met do-re-mi, cijfers, dieren en dierenweetjes. Hieronder hebben wij nog meer leuke sintcadeaus op een rijtje gezet de perfect aansluiten bij de ontwikkeling van verschillende vaardigheden.
3 - 6 jaar
Cadeaus van de sint 
voor kleuters
Tijdens de mooiste tijd van het jaar hebben we het natuurlijk even liever niet over school. Maar tijdens deze fase maken kinderen kennis met allemaal nieuwe onderwerpen. Op deze fase sluit STEM-speelgoed perfect aan. STEM speelgoed helpt met het ontwikkelen van technologische, wetenschappelijke en wiskundige kennis op een speelse en leerzame manier waardoor kinderen niet het gevoel hebben op school te zijn. Onze Marble Rush - Space Magnetic Mission Set is een voorbeeld van STEM-speelgoed en hiermee is speelplezier verzekerd!  Door het lanceren van de 10 knikkers, waarvan 5 metal-core knikkers, maken kids kennis met zwaartekracht. Het bouwen en spelen met de set stimuleert de ontwikkeling van de motoriek, creativiteit en het logisch denken. Maar bekijk ook zeker onze andere sintcadeaus voor 3 tot 6 jarige hieronder.
vanaf 6 jaar
de leukste sinterklaascadeaus voor kids
Een kind van 6 jaar of ouder is inmiddels al toe aan wat uitdagender speelgoed. Kinderen van deze leeftijd zijn inmiddels druk bezig met leren lezen, rekenen en schrijven. Naast al dat leren is het ook belangrijk om te ontspannen en dat kan perfect met de Kidi Audio MAX! Met deze koptelefoon kunnen ze oceanen, bossen, de savanne en verschillende dieren ontdekken met behulp van 6 luisteravonturen en het bijgesloten boekje. Daarnaast kunnen ze helemaal los gaan met de 8 muzikale uitdagingen en 10 dansliedjes of heerlijk tot rust komen met mindfulness. Andere uitdagende sinterklaascadeaus voor 6-jarigen en ouder vind je hieronder.

 

Hoe geef je Sinterklaascadeaus op een leuke manier? 

Pakjesavond is voor ieder kind één groot feest. Vol verwachting klopt hun hart. Kinderen zijn natuurlijk extra nieuwsgierig wat Sinterklaas voor hen heeft meegebracht. Om te voorkomen dat de kinderen hun cadeaus in één keer uitpakken geven we een aantal suggesties om het uitpakken wat langer te laten duren.


Bingo

Met kinderen vanaf een jaar of 4 kun je bingo spelen. Wanneer iemand een rij goed heeft, dan mag die persoon een sinterklaas cadeau uitkiezen. Bij een volle bingo kaart mag de persoon bijvoorbeeld 2 cadeautjes uitkiezen. Daarnaast kun je zeggen dat bepaalde nummers staat voor iets lekkers of drinken pakken. Je kunt zelf de regels bepalen, dat maakt het Bingo spel extra leuk.

Dobbelspel

Met een dobbelsteen kun je iedereen die meedoet een nummer geven. Wordt het nummer gegooid? Dan mag de persoon een Sinterklaascadeautje uitpakken. Doen er meer dan 6 familieleden mee? Dan kun je bijvoorbeeld 2 nummers kiezen waarbij je een cadeau mag uitpakken. De overige nummers kun je hangen aan een opdracht, een liedje zingen of een beurt overslaan. Kortom: ook met een dobbelspel bouw je de spanning van de avond op een eenvoudige manier op. 

Grabbelton

Een grabbelton is ook voor de kleinste kinderen een leuke manier om de Sinterklaascadeaus uit te delen. Geef alle gezinsleden een nummer of een kleur en plak deze ook op de Sinterklaascadeautjes. Stop alle papiertjes met kleur of nummer in de grabbelton en laat iedereen omstebeurt in de ton grabbelen. Het nummer of de kleur bepaalt wie een cadeau mag uitpakken.
 
vragen over de sinterklaascadeaus?
Elk kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het belangrijk dat het sinterklaascadeau past bij de ontwikkeling van het kind. Heb je vragen over de sinterklaascadeau suggesties van VTech? Neem dan gerust contact met ons op.