vtech gaat voor groen!
Het eerste voertuig gemaakt van duurzamere materialen komt op de speelgoedmarkt! Zo zullen kleintjes en hun ouders zullen verleid worden door onze Sorteer & Leer Recycle Truck. De naam van deze truck is toepasselijk, want hij werd ontworpen om kinderen kennis te laten maken met recycling en is zelfs gemaakt van gerecycled plastic! Het plastic dat in dit product wordt gebruikt bestaat voor 90% uit gerecycled plastic om afval te helpen verminderen.
 

Ons eerste  FSC-gecertificeerd houten speelgoed

Mijn Interactieve Dierenpuzzel en de ABC Dieren Tablet zijn gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd hout en 90% gerecycled plastic. Het speelgoed is zoals je bent gewend van VTech, hartstikke interactief. Kinderen maken o.a. kennis met dieren, kleuren, cijfers, tellen en letters.


Geoptimaliseerde verpakking

VTech blijft zich inspannen om de impact op het milieu te verminderen door alle verpakkingen te optimaliseren, denk hierbij aan: gebruik van gerecycled karton, geoptimaliseerde afmetingen van de dozen, gebruik van plastic alleen wanneer nodig en 100% recyclebaar karton. Dus als je een VTech speeltje aanbiedt, vergeet dan niet de verpakking te sorteren.

De kleine overgebleven plastic onderdelen in onze verpakking willen wij tegen 2025, bij 99% van onze elektrische producten, vervangen hebben door een plantaardig alternatief.

 

Ons speelgoed is recyclebaar!
Als u zeker weet dat uw kind niet meer met zijn speelgoed zal spelen, aarzel dan niet om het weg te geven, door te verkopen of te schenken aan een vereniging. Als u geen andere keuze hebt dan het weg te gooien, lever het dan in bij een inzamelpunt. Daar kunnen alle materialen met respect voor het milieu gerecycled worden en krijgen verschillende onderdelen van het speelgoed een tweede leven.
Het is de missie van VTech om innovatieve producten van hoge kwaliteit te ontwerpen, te produceren en te leveren met een minimale impact op het milieu, terwijl duurzame waarde wordt gecreëerd voor onze klanten en gemeenschappen.

Wil je graag meer weten over onze strategie, daden en successen? Lees hier meer.

ONZE groene doelen

2022 en eerder

  • 95% van de verpakkingsmaterialen is recyclebaar
  • 85% van het karton in de verpakkingen is gerecycled materiaal
  • Samenwerkingen met bedrijven die gebruikte consumentenproducten en verpakkingen recyclen
  • Communicatie over duurzaamheid op de verpakkingen
  • Producten geproducteerd die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals plantaardige en biologische kunststoffen maar ook hout uit verantwoord beheerde bossen

2023

  • Voortdurend producten ontwikkelen die gemaakt zijn van duurzame materialen ter vervanging van fossiel, nieuw plastic

Doelstellingen voor 2025

  • Vervang blisterverpakkingen op fossiele basis door een plantaardig alternatief in 99% van de producten
  • Reduceer de omvang van de handleidingen met 70%
  • Gebruik voor 90% van onze producten plantaardige inkt

ONZE TOEWIJDING AAN KINDEREN

Voor meer informatie over VTech's wereldwijde sociale betrokkenheid, bekijk het VTech Group rapport.