Welk speelgoed past bij de ontwikkeling van een 1-jarige?
In het tweede levensjaar van een kleintje gebeurt er een heleboel. Zo zal hij steeds meer woorden en korte zinnetjes gaan zeggen, hij leert los lopen, maar ook zal hij steeds meer op onderzoek uitgaan en gaat hij anderen imiteren. Daarnaast gaat hij beter begrijpen dat bijvoorbeeld een auto bij een garage hoort en een pop in een bedje. Daarnaast zal hij graag de volgende activiteiten willen doen:
 • Torens bouwen
 • Puzzelen
 • Samen boekjes lezen
 • Samen liedjes zingen
 • Kleuren
 • Verven
 • Verstoppertje spelen
 • Spelen in de zandbak
 • Bellen blazen
 
Tips bij het kopen van geschikt speelgoed
Speelgoed voor kinderen van één jaar is gericht op de ontwikkeling van de motorische- en cognitieve vaardigheden maar ook op de sociale ontwikkeling. Met dit speelgoed zal het kindje spelenderwijs nog meer ontdekken. Ben je op zoek naar speelgoed voor een kindje van (bijna) 1 jaar? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. 
 • Kies speelgoed dat aansluit bij de ontwikkelingsfase van het kind. Dit betekent speelgoed waar hij iets vn kan leren en gefrustreerd van raakt omdat het te lastig is. 
 • Kies speelgoed dat geschikt is voor zijn leeftijd, de adviesleeftijd vind je op de verpakking.
 • Kijk of het speelgoed tegen een stootje kan, goed speelgoed gaat niet snel kapot.
 
Voorbeelden van geschikt speelgoed

Kinderen van één jaar zijn dol op speelgoed met geluid, licht, beweging en felle kleuren. Ze worden hierdoor geprikkeld en kunnen hier veel aan ontdekken. Daarnaast zijn beweegbare onderdelen zoals wieltjes, schuifjes en knopjes ook enorm interessant voor hen! Om je wat inspiratie te geven kun je denken aan het volgende speelgoed:

 
Vragen over het speelgoed van VTech?
Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar manier. Daarom is het altijd belangrijk om speelgoed te zoeken dat aansluit op de ontwikkeling van je kind. Heb je vragen over het VTech speelgoed? Neem dan gerust contact met ons op of lees onze meest gestelde vragen over het speelgoed hieronder.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat is leuk voor de eerste verjaardag?

Speelgoed waaraan hij plezier aan beleeft maar een spelenderwijs mee kan leren is perfect voor een 1-jarige! Denk bijvoorbeeld aan speelgoed voor de eerste stapjes, puzzels, activiteitenkubussen en boekjes.

Waar speelt een kind van 1 jaar mee?

Kinderen van 1 jaar zullen steeds meer woordjes en korte zinnetjes gaan zeggen, los leren lopen maar ook anderen imiteren. Speelgoed dat bij deze ontwikkelingen past zijn bijvoorbeeld loopwagens, boekjes, muziekspeelgoed maar ook vormenstoven.

Welk speelgoed voor een jongen van 1 jaar?

Voor 1-jarige jongens kon o.a. het volgende speelgoed heel leuk zijn: beweegbare voertuigen, speelsets met een thema, hobbel speelgoed en speelgoed om mee te bouwen of stapelen. Maar ook activiteitenkubussen, puzzels en boekjes.

Welk speelgoed voor een meisje van 1 jaar?

Je kunt een meisje van 1 jaar het volgende speelgoed cadeau geven: speelsets voor rollenspel, knuffelspeelgoed, speelsets met een thema en muziekspeelgoed. Maar ook activiteitenkubussen, puzzels en boekjes.

Bronnen: Ouders van Nu, Hema, Wij.nl en 24Baby.