Mijn interactieve
video microscoop
Met Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech ontdekken kinderen een hele nieuwe, microscopisch kleine wereld! Er zitten 9 dubbelzijdige Smart Slides bij de microscoop inbegrepen, deze kunnen geplaatst worden onder de microscoop waarna kids vervolgens educatieve content, interessante weetjes, afbeeldingen en video's van de BBC kunnen ontdekken. Ook kunnen er 4 unieke kindermicroscoop spellen gespeeld worden waarbij kids micro-organismen moeten voeden, beschermen en genezen of ze kunnen hun kennis testen tijdens een uitdagende quiz. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf verzamelde objecten te bekijken onder de kindermicroscoop, ze kunnen er meteen foto's van maken en deze opslaan in de digitale galerij. Oftewel: de perfecte eerste microscoop voor je kind!
  
Grondlegger van de microbiologie
Antoni van Leeuwenhoek werd met zijn microscoop de grondlegger van de microbiologie. Hij was ontzettend geïnteresseerd in de microwereld. Hij legde van alles onder zijn microscoop, gek genoeg schrok hij zich niet van wat hij zag. Je moet je voorstellen dat de mensen in die tijd nog helemaal niks af wisten van bacteriën en dergelijke. In stilstaand water en in tandplak ontdekte Antoni kleine wezentjes, die wij later bacteriën zijn gaan noemen. Ook rode bloedcellen, het gestreepte patroon op spierweefsels, verbindingen tussen bloedvaten en het facetoog van een insect werd door Van Leeuwenhoek voor het eerst gezien en beschreven. 

Met zijn observaties ontdekte hij een nieuwe wereld. Een wereld van micro-organismen, zoals bacteriën, gisten en schimmels, die veel kleiner zijn dan onze ogen kunnen zien. In een tijd waarin iedereen nog geloofde dat leven spontaan uit dode materie kon ontstaan, bewees Van Leeuwenhoek het tegendeel. Zijn ontdekkingen zorgde voor een heel nieuw onderzoeksveld: de microbiologie. Zonder microbiologie zou ons leven er anders uitzien. Dan hadden we geen vaccins, geen antibiotica en geen bioplastic. 
  
Bekijk zandkorrels onder de kindermicroscoop
De volgende keer dat je naar het strand gaat kun je een beetje wit zand mee naar huis nemen in een zakje of flesje, je hebt niet veel nodig. Of schep wat zand uit de zandbak of tuin. Vul de herbruikbare blanco slide B met het zand en bekijk het onder de kindermicroscoop, je zult verbaasd zijn over hoe kleurrijk het zand eigenlijk is. Zand ziet er altijd geel of wit uit maar onder de microscoop zal het een stuk kleurrijker worden. Hier zul je kleuren zien zoals groen, rood, roze en paars, hoe leuk is dat!
  
bekijk kruiden onder de microscoop
Kruiden waarmee je kookt of kruiden voor in de thee kun je ook bekijken onder de kindermicroscoop, dit zal een hele interessante ervaring zijn! Plaats de kruiden in de herbruikbare blanco slide A of B en bekijk het onder de microscoop. Je zult zien dat bijvoorbeeld zoutkorrels ineens heel kleurrijk en hoekig zijn in plaats van wit en rond. Leg ook eens paprikapoeder, kurkuma kruiden of oregano onder de microscoop en vergelijk ze met elkaar. 
 
bekijk krijtjes onder de microscoop
Heb je nog een doos stoepkrijt liggen of krijtjes voor het schoolbord? Leg deze dan ook eens onder de microscoop. Onder een microscoop zul je zien dat het op opgestapelde visnetjes lijkt. Je zult er geen krijtje meer in herkennen.

 

  


 

En wat kun je nog meer allemaal onder de microscoop leggen?

Het is superleuk en interssant om bovenstaande producten onder de kindermicroscoop te leggen, maar probeer ook zeker de volgende objecten: 

Aarbei, spinazie, broccoli, chocolade, een wimper, stuifmeel, verschillende soorten stof, de plakrand van een post-it, vingerafdruk, insecten, blad of bloem, kleine schelpjes, een muntstuk of een postzegel.

Kortom er valt genoeg te ontdekken voor kinderen met een digitale microscoop van VTech. Bovendien is dit één van de eerste microscopen waarmee kinderen ook meteen een foto kunnen vastleggen in een digitale gallerij.


  
Vragen over mijn interactieve video microscoop?
Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het altijd belangrijk om speelgoed aan te bieden dat past bij de ontwikkeling van je kind. Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, maar dit is slechts een indicatie. Heb je vragen over Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech? Neem dan gerust contact met ons op of lees de meest gestelde vragen over het speelgoed hieronder.

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat is een goede microscoop voor kinderen?

Er zijn microscopen die speciaal zijn ontworpen voor kinderen. Hiermee kunnen zij kennismaken met de kleinste onderdelen in onze wereld en zijn perfect voor kinderen die graag de wereld ontdekken. Deze microscopen kunnen vaak 100x, 200x en zelfs 450x vergroten. Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech kan tot wel 200x vergroten. Er zitten blanco glaasjes bij inbegrepen zodat kinderen hier zelf objecten in kunnen plaatsen en kunnen bekijken. Maar ook zitten er 9 Smart Slides bij inbegrepen waarmee kinderen educatieve content, interessante weetjes, afbeeldingen en video's van de BBC kunnen ontdekken.

Wat kunnen kinderen bekijken onder een microscoop?

Kinderen kunnen textiel, planten, kunststof materialen of insecten bestuderen onder een microscoop. Maar het is voor kinderen moeilijk om zelf een preparaat te maken. Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech bevat 2 blanco slides waar kinderen eenvoudig hun eigen kleine monsters in kunnen plaatsen en kunnen bestuderen. Ook zitten er 9 Smart Slides bij deze microscoop inbegrepen waarmee kinderen kunnen leren over verschillende onderwerpen zoals: bladeren en algen, bloemen, kruipende dieren, vliegende insecten maar ook voedsel, cellen, de natuur en micro dieren.

Wat zijn de vergrotingen van een microscoop?

Een microscoop vergroot meestal 40x, 100x, 400x of zelfs 1000x! Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech kan objecten tot wel 200x vergroten. Je kunt zelfs met één druk op de knop meteen een foto maken van jouw monsters en sla ze op in de gallerij of op een microSD-kaart.