klassiek knikkerspel 

Knikkeren is een klassiek knikkerspel, waarbij het doel is om zoveel mogelijk knikkers in een knikkerpot of kuiltje te rollen. Spelers hebben elk vijf knikkers en proberen deze in de pot te krijgen. Het spel vereist techniek, tactiek en geluk. Het spel werkt als volgt:

 • Graaf een kuiltje in de tuin of koop een speciale knikkerpot voor in huis
 • Maak een speelvel met bijvoorbeeld een lint van ongeveer 1,5 bij 3 meter groot
 • Leg de knikker terug op het punt waar de knikker uit het veld is gerold, indien nodig
 • De speler die het dichtst bij de pot gooit, mag beginnen

 

puntenpakker knikkerspel
Het cirkel knikkerspel heeft als doel om zoveel mogelijk punten te verzamelen door knikkers in de op de vloer getekende cirkel te krijgen. Spelers hebben elk vijf knikkers en proberen zoveel mogelijk punten te pakken. Het spel werkt als volgt:
 • Teken met krijt meerdere cirkels op de vloer en ken aan elk ervan punten toe
 • Geef de kleinste cirkel de hoogste waarde of de cirkel die het verst van je af ligt
 • Het nummeren van de velden kan het spel makkelijker maken
 • Schiet ook op de tegenstanders hun knikkers, maar pas op dat ze niet in een veld met hogere punten terecht komen
Tip: om het spel uitdagender te maken kun je een kleur toewijzen aan elk veld en de punten verdubbelen wanneer er een knikker met de gegeven kleur in terecht komt.

 

knikkerspel 100

Een andere variant is het knikkerspel 100.Het doel van dit spel is om als eerste 100 punten te behalen door knikkers in een kleine cirkel of kuil te gooien. Het spel werkt als volgt: 

 • Teken met krijt een cirkel of graaf een kuiltje in de tuin
 • Gooi om de beurt met een knikker naar de cirkel
 • Verdien 10 punten als de knikker in de cirkel gaat
 • De eerste speler die 100 punten behaalt, wint het spel!

 


Losse knikkers

Onze losse knikkers met vlaggen uit de hele wereld zijn en leuke toevoeging voor bovenstaande knikkerspellen en de knikkerbanen van VTech. Ze geven een boost aan je knikkerspel. Check onze verzameling van losse knikkers.

 

knikkerbanen: leerzaam en een bron van plezier

Een knikkerbaan is leerzaam en leuk voor kinderen, want het bouwen ervan bevordert concentratie en creativiteit. Kinderen kunnen genieten van de knikkers die naar beneden rollen en de verschillende bewegingen en snelheden die de baan kan geven. De knikkerbaan kan ook leerzaam zijn als het gaat om zwaartekracht, effect van constructies en werking van vormen. Kortom, een knikkerbaan is een leuke en educatieve aanwinst!

 

waarom een knikkerbaan set?
Een Marble Rush knikkerbaan set is geweldig speelgoed voor ieder kind! Het is enorm rustgevend om naar de gang van knikkers te kijken. Ze raken erdoor gefascineerd en zijn geconcentreerd. Dit zorgt voor vermindering van stress en leert ze ontspannen.

Daarnaast is het zelf bouwen van een knikkerbaan leerzaam, doordat:
 • je kind logisch leert denken
 • probleemoplossend vermogen ontwikkelt
 • de fijne motoriek traint
Je kunt bij het bouwen van de knikkerbaan de handleiding volgen, maar ook simpelweg je eigen creatie bouwen. Voor de hele creatieve kinderen kan het zelfs een inspiratie zijn om zelf, van andere materialen, ook een knikkerbaan te bouwen.

 

adventure set s100

Met de Marble Rush Adventure Set S100 bouw je een uitdagend knikkerparcours. Ga alleen of samen met vrienden en familie spannende uitdagingen aan. Lanceer de knikkers en zie hoe ze door de trechter, verschillende doorgangen en bochten rollen. Combineer deze set met andere Marble Rush sets voor meer speelplezier. De set is educatief en stimuleert STEAM-vaardigheden (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics).

 

Beginner set s200: 
non-stop actie!
Speel met deze set en ontdek de fantastische wereld van Marble Rush. Zie hoe de knikkers draaien in de trechter en vervolgens een spannend parcours afleggen over de baan. Rollen ze naar beneden of vallen ze via de kantelbakjes naar de finish? Wie wint de race!?

 

Expansion kits: voor extra uitdaging en plezier
Met de elektronische uitbreidingen beleef je nog meer plezier aan je Marble Rush speelset. Ga voor de raket of trechter met licht en geluid of ga voor het gemotoriseerde reuzenrad. iedere expansion kit bestaat uit drie of vier onderdelen en bevat 3 knikkers.

 

vragen over de knikkerbanen van vtech?
Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het altijd belangrijk om speelgoed aan te bieden dat past bij de ontwikkeling van je kind. De knikkerbanen van VTech zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Heb je vragen over de knikkerbanen van VTech? Neem dan gerust contact met ons op of lees de meest gestelde vragen over het speelgoed hieronder.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN
Hoe maak je een knikkerbaan?

Een knikkerbaan van VTech is eenvoudig in elkaar te zetten. De diverse onderdelen sluiten naadloos op elkaar aan. Daarbij kan je kind zijn of haar fantasie de vrije loop laten gaan. Hij of zij kan zelf bepalen hoe de knikkerbaan er uiteindelijk uit komt te zien. Zo blijft het knikkerbaan speelgoed van VTech steeds weer uitdagend en spannend. 

Welke knikkerbaan is leuk?

Alle knikkerbanen van VTech zijn superleuk. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je bepalen welke het leukste is. Is je kindje net 4 jaar? Dan is de Marble Rush - Discovery Set XS100 de leukste. Is je kindje al wat verder in zijn of haar ontwikkeling? Dan kun je kiezen voor de uitgebreidere knikkerbaan sets van VTech. Bekijk onze knikkerbanen stuk voor stuk en ontdek hoe ze onderling van elkaar verschillen en welke jullie daardoor leuker vinden.

Wat heb je nodig om een knikkerbaan te maken?

Om een knikkerbaan te kunnen maken kun je een set van VTech kopen. Met iedere set van VTech haal je alles in huis wat je nodig hebt om een supercoole knikkerbaan te maken. Daarnaast kun je de sets eventueel ook combineren. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe groot of uitgebreid de knikkerbaan mag worden.

Wat kun je allemaal doen met knikkers?

Met knikkers kun je eindeloos veel spelletjes spelen. In onze bovenstaande blog lees je meer inhoudelijk over welke en hoe je deze spelletjes precies kunt spelen. Daarnaast kun je knikkers gebruiken voor de supertoffe knikkerbanen van VTech.

Hoe werkt knikkeren ook al weer?

Met knikkeren bedoelen we over het algemeen het spel waarbij alle knikkers in een knikkerpot terecht moeten komen. Iedere speler krijgt 5 knikkers en gaat op circa 4 meter afstand van de pot staan. Vanaf dat punt probeert de speler de knikkers in de pot te rollen. Eerst mag iedere speler één knikker opgooien. De speler welke zijn of haar knikker het dichtst bij de pot werpt, mag beginnen. Wie alle knikkers het snelst in de knikkerpot krijgt is uiteindelijk de winnaar.