Duurzame productverpakking voor vtech kinderspeelgoed
Naast het produceren van ecologisch verantwoord speelgoed, is VTech ok bezig met het overschakelen naar duurzame productverpakkingen. Op dit moment is 94% van het verpakkingsmateriaal geschikt oor hergebruik, waarbij 90% van het karton bestaat uit kringloopmateriaal. VTech zet zich ook in om voor 2025 alle fossiele blisterverpakkingen in 99% van het elektronische speelgoed te vervangen door een plantaardig alternatief. 


Recyclingprogramma's voor gebruikt verpakkingsmateriaal
Initatieven ter bevordering van een circulaire economie in VTech's belangrijkste marketen betreffen verschillende recyclingprogramma's voor gebruikt verpakkingsmteriaal die werken uitgevoerd in de VS, het VK, Australië en Nieuw-Zeeland. Voor het gemak van de klanten worden ook kringloopetiketten, zoals "How2Recycle® en On-PackRecycling op de verpakking van educatieve elektronische producten van VTech aangebracht. 

 

recyclen van speelgoed na consumptie
Om het recyclen van producten na consumptie aan te moedigen, werkt VTech samen met toonaagevende internationale recyclinbedrijven zoals TessaCycle® in de VS en Electronic Products Recycling Association in Canada. VTech heeft ook de Europese richtlijn over afgedankte elektrische en elektronische apparatuur gevolgd, door het plaatsen van recycling labels op productverpakkingen. Deze recyclingprogramma's bieden consumenten een gemakkelijke manier om VTech's elektronische leerproducten in de betreffende landen te hergebruiken.  
Vijfjarenplan duurzaam speelgoed

Vijfjarenplan

VTech’s aanhoudende inspanningen om duurzaam speelgoed inclusief milieuvriendelijke verpakkingen te ontwikkelen en de betrokkenheid in de belangrijkste markten bij kringloopprogramma’s van zijn speelgoed producten, tonen aan dat VTech zich volledig inzet om het vijfjarenplan Duurzaamheid 2025 van 5 juni 2020 ten uitvoer te brengen. 

Visie

“VTech’s visie is het creëren van duurzame waarde voor het leven van mensen en het beschermen van de planeet voor toekomstige generaties", aldus Dr. Allan Wong, voorzitter en CEO van VTech Holdings Limited. We streven naar het gebruik van duurzame materialen in onze producten en verpakkingen en naar een verantwoorde manier van recyclen ervan, door gebruik te maken van een groene toeleveringsketen; voorts streven we naar meer gebruik van duurzame energie; en naar minder verbruik van natuurlijke bronnen in ons productieproces."

Meer informatie over duurzaamheid binnen VTech

Ga naar VTech Sustainability voor meer informatie of duurzaam speelgoed en milieuvriendelijke verpakkingen. Op deze website lees je meer over het streven naar duurzaam speelgoed en over de prestaties van VTech. 

Divers duurzaam speelgoed bij VTech

Het eerste duurzame speelgoed van VTech is een feit. Wij zijn trots op onze Sorteer & Leer Recycletruck en op onze Toet Toet Auto's - Eco Trio Pack. Graag vertellen we je meer over dit duurzame speelgoed dat voor 90% bestaat uit gerecycled plastic of bioplastic. Ook de verpakking van dit speelgoed is duurzaam. Kortom: het duurzame speelgoed dat geproduceerd is van gerecycled plastic en bioplastic is niet alleen tof, maar ook nog eens heel leerzaam. Zo leren de kinderen spelenderwijs meer over hoe we het beste met het milieu om kunnen gaan.
 
Sorteer & leer recycletruck
Deze stoere Sorteer & Leer Recycletruck is voor 90% gemaakt van gerecycled plastic. Met de vier speelstanden kan je kindje ontdekken hoe afval hergebruikt kan worden en in welke afvalbak het hoort. Laat je kindje op de verschillende toetsen drukken en de vormpjes in de juiste opening plaatsen om het afval te sorteren. Aan de slag, sorteren maar! Recyclen is echt cool!
 
Toet Toet Auto's -
eco trio pack
De Toet Toet Auto's - Eco Trio Pack behoort tot de paradepaardjes van het duurzame speelgoed van VTech. Deze toffe autootjes zijn gemaakt van 90% bioplastic. Laat je kindje mee op avontuur gaan en zorgen voor een schoon milieu met Benjamin Brandweer, Kees Kiepwagen en Ruben Recycletruck.