Zorg voor een 
prettige omgeving
Geef je kleintje een vaste slaapplek, het beste is in zijn eigen wiegje of ledikant. Zorg ervoor dat de kamertemperatuur aangenaam is en dat het rustig is in de kamer, leg alle digitale apparatuur in een andere kamer. Deze kunnen zorgen voor een slechtere nachtrust bij je baby ook al staat ze op ''stil''. Is het avond of nacht? Maak dan ook de kamer zo donker mogelijk. Houd het licht gedempt door een nachtlampje te gebruiken. Vertel je baby vervolgens dat het nacht is en dat het tijd is om te gaan slapen.
 
rust en regelmaat

Rust en regelmaat zijn voor een baby heel erg belangrijk, ook tijdens het slapen gaan. Zorg daarom voor een vast bedritueel. Doe alles in dezelfde volgorde, dus bijvoorbeeld wassen, voeden, verhaaltjes voorlezen, liedjes zingen met alleen een nachtlampje aan. Zo leer je je kleintje om tot rust te komen. Ben je op een andere plek? Probeer dan zoveel mogelijk hetzelfde patroon te volgen, zodat je baby een goede nachtrust ervaart.

 
Witte ruis
Heeft je baby last van een slechte nachtrust? Dan kan witte ruis oftewel white noise wellicht helpen! Witte ruis is een soort van monotoon, zoemend of ruisend geluid. Het is te vergelijken met het geluid dat je hoort wanneer je een sneeuwbeeld ziet op een zwart-wit tv. Dit geluid klinkt bekend voor je kleintje, in de baarmoeder hoorde hij namelijk maandenlang geluiden die hierop lijken. Het witte ruis geluid is dus een vertrouwd geluid wat jouw kleintje rustig kan maken.
 
Waarom witte ruis?
Het is geen wondermiddel maar soms kan het gebruik ervan goed helpen bij de nachtrust van je baby. We leggen je graag uit waarom:
  • Het bootst omgevingsgeluiden na uit de baarmoeder
  • Het blokkeert andere omgevingsgeluiden
  • Het kan een fijn onderdeel zijn van het bedritueel, zodat je kleintje weet dat het tijd is om te gaan slapen
  • Het kan helpen de slaapcycli aan elkaar te koppelen, waardoor het doorslapen makkelijker wordt
  • Het kan zorgen voor meer rust en ontspanning, omdat je kleintje minder gestoord wordt tijdens zijn slaap
Is white noise in apparaten van VTech veilig?
Het gebruik van white noise apparaten van VTech is veilig, wel is het belangrijk dat het geluid niet te hard klinkt. Je kunt het gebruik van witte ruis langzaamaan opbouwen zodat je kleintje er aan kan wennen. Maar je wilt natuurlijk niet dat hij afhankelijk gaat worden van witte ruis dus daarom is het ook belangrijk om het, nadat je kindje 1 - 1,5 jaar is geworden, te gaan afbouwen. Dit doe je door het geluid iedere paar dagen een stukje zachter te zetten totdat het geluid niet meer te horen is.
 
Vragen over het babyspeelgoed van vtech?
Iedere baby is anders en ontwikkelt zich dan ook op zijn of haar eigen manier. Daarom is het belangrijk om speelgoed aan te bieden dat past bij de ontwikkeling van de baby. De adviesleeftijden van het VTech babyspeelgoed zijn slechts een indicatie. Heb je vragen over ons babyspeelgoed of over de witte ruis in onze apparaten? Neem dan per e-mail of telefonisch contact met ons op. Of bekijk de meest gestelde vragen.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat doet witte ruis?

Witte ruis wordt ook wel white noise genoemd. Het is een eentonig zoemend of ruisend geluid en is bedoeld als achtergrondgeluid dat geproduceerd kan worden door in dit geval de apparaten van VTech. Het geluid zorgt voor een betere nachtrust voor je baby. Dit komt doordat de witte ruis op het geluid lijkt dat hij hoorde vanuit de baarmoeder en dit voelt vertouwd. Bij VTech hebben we divers speelgoed met witte ruis, zoals de Snoozy Dromenland Projector en Snoozy de Luiaard.

Hoe witte ruis gebruiken?

Je kunt white noise gebruiken om je baby van een betere nachtrust te voorzien. Wel is het belangrijk om te stoppen met het gebruik van witte ruis tussen de 1 en 1,5 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen kindjes ook zonder witte ruis goed in slaap vallen. Zet het geluid daarom steeds weer een stukje zachter, totdat je het geluid van de witte ruis helemaal uit kunt zetten. Bij VTech hebben we divers speelgoed met witte ruis, zoals de Snoozy Dromenland Projector roze en het Magisch Droomschaapje.

Kan witte ruis kwaad?

Witte ruis is niet gevaarlijk en kan daardoor prima gedurende de nacht aanstaan. Zorg ervoor dat je baby niet afhankelijk wordt van witte ruis. Bouw daarom als je kindje rond de 1 jaar oud is af met het gebruik van witte ruis.