Waarom duurzamer babyspeelgoed van VTech?
Misschien vraag je je af wat maakt dit speelgoed van VTech dan duurzamer?
  • Gedeeltelijk gebruik van FSC-gecertificeerd hout: afkomstig uit verantwoord beheerde bossen die op een duurzame manier beheerd worden en rekening houden met natuurlijke hulpbronnen, lokale gemeenschappen en het milieu. 
  • Gedeeltelijk gebruik van bioplastic: gemaakt van plantaardige en biologische kunststoffen op basis van ricinusolie, milieuvriendelijker dan traditioneel plastic gemaakt van aardolie. 
  • Gebruik van gerecycled plastic: tot 90% gerecycled plastic in het speelgoed om afval te verminderen. 
  • Hergebruikte plastic resten: plastic resten die over zijn gebleven tijdens eerdere producties worden hergebruikt om afval te verminderen. 
  • Inspanningen om de impact op het milieu te verminderen: VTech blijft zich inspannen om de impact op het milieu te verminderen door alle verpakkingen te optimaliseren en plastic te vervangen door een plantaardig alternatief. 
 
onze topkeuzes voor duurzamer babyspeelgoed 
van vtech
Duurzaamheid is steeds belangrijker bij het maken van keuzes voor onze gezinnen, en dat geldt ook voor de aanschaf van babyspeelgoed. Gelukkig biedt VTech steeds meer duurzamere speelgoed opties voor baby's vanaf 0 tot 12 maanden oud. Bekijk onder Play Green toppers hieronder en laat je inspireren.
 
uitgespeeld met het babyspeelgoed?
Als je kindje niet meer met zijn speelgoed wilt spelen, is het belangrijk om te weten dat je verschillende opties hebt om het te hergebruiken in plaats van het weg te gooien. Hier zijn ekele manieren om dit te doen:
  • Weggeven, verkopen of schenken aan een vereninging
  • Inleveren bij een inzamelpunt
Door het speelgoed in te leveren bij een inzamelpunt, kunnen alle materialen op een milieuvriendelijke manier gerecycled worden. Dit betekent dat verschillende onderdelen van het speelgoed een tweede leven krijgen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat het speelgoed dat je voor je kindje hebt gekocht, zo lang mogelijk meegaat en het milieu respecteert.
 
vragen over ons Play Green speelgoed?
Het kan soms moeilijk zijn om te begrijpen wat duurzaam precies betekent en hoe het zich verhoudt tot de aanschaf van speelgoed voor je kindje. Daarom staan onze medewerkers voor je klaar om je te helpen en adviseren over ons duurzamere babyspeelgoed. Neem gerust contact op met ons via de website of lees onze meest gestelde vragen. 

*Let op dat nog niet al ons babyspeelgoed uit milieuvriendelijke materialen is vervaardigd.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Waarom milieuvriendelijk babyspeelgoed?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor milieuvriendelijk babyspeelgoed:

  • Het kan helpen om afval te verminderen door materialen te hergebruiken of te recyclen.
  • Het kan (gedeeltelijk) gemaakt zijn van duurzame materialen zoals FSC-certificeerd hout uit verantwoord beheerde bossen of bioplastic gemaakt van plantaardige en biologische kunststoffen, wat de impact op het milieu vermindert.
  • Het kan educatief zijn en kinderen leren over duurzaamheid en milieubescherming op een leuke manier.

Kortom, milieuvriendelijk babyspeelgoed kan een positieve impact hebben op het milieu, de productiemethode en het leerproces van je kindje.

Wat maakt VTech duurzaam?

VTech maakt (gedeeltelijk) gebruik van duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout, bioplastic en gerecycled plastic, en tracht de impact op het milieu te verminderen door plastic te vervangen door plantaardige alternatieven en door plastic resten te hergebruiken. De Play Green lijn is een onderdeel van deze inspanningen om duurzamer te produceren.