mijn interactieve video telescoop
Met Mijn Interactieve Video Telescoop kunnen kinderen de wonderen van ons universum ontdekken! Deze telescoop bevat 5 speelstanden: Telescoop, Ontdekken, Kosmische Quiz, Spel en Galerij. Kinderen leren alles over de planeten in ons zonnestelsel, sterrenbeelden, hemellichamen en nog veel meer! Maar ook kunnen ze unieke spellen spelen waarbij je met behulp van foto's de planeten gaat zoeken, een raket bestuurt, kennismaakt met het begrip zwaartekracht en robots in de ruimte repareert. Kortom; de ideale gadget voor leergierige kids!
 
boordevol nasa content
Deze telescoop zit boordevol interessante content, zo zitten er meer dan 650 weetjes in verdeeld over 6 categoriën. Dankzij meer dan 200 video's en afbeeldingen van NASA word je echt meegenomen op een avontuur door het universum. Ook zitten er bij deze telescoop 20 kosmische kaarten bijgesloten. Op deze kaarten staat info over bijvoorbeeld hoe ver de aarde van de zon afstaat of hoe snel de aarde draait. Als je klaar bent om je kennis te testen kun je de kosmische quiz spelen en deze is ook voor volwassenen een uitdaging!
 
tips om foto's te maken
Één van de belangrijkste aspecten van Mijn Interactieve Video Telescoop is dat deze erg handig in gebruik is voor kinderen. Dankzij de timer-functie kan er een foto worden gemaakt waarbij de telescoop volledig stil en stabiel staat en het LCD-scherm maakt het voor kinderen eenvoudig om de maan in beeld te krijgen. Hier volgen nog meer tips om de beste foto's te kunnen maken: 
Foto's maken binnenshuis - Er is voldoende licht nodig om foto's van objecten binnenshuis te maken. Foto's binnenshuis die onder normale lichtomstandigheden zijn gemaakt, kunnen er donkerder uitzien dan verwacht.
Foto's maken buiten in het donker - De telescoop kan geen foto's maken van verre sterren. Hij kan alleen de maan aan de nachtelijke hemel duidelijk vastleggen.
De timer gebruiken - Naast het gebruik van de focusknop om een duidelijkere foto te krijgen, raden wij aan om een timer in te stellen bij het maken van een foto om de impact van trillingen op de gemaakte foto te verminderen.
 
interessante weetjes
Wist je dat..
  • de gemiddelde temperatuur op de maan -20 graden is.. en als je dat al koud vindt.. op Neptunus is de gemiddelde temperatuur zelfs -200 graden. Brrr..
  • onze zon ongeveer 4,5 miljard jaar oud is en zich op 148 miljoen kilometer van de aarde bevindt.
  • Jupiter de grootste planeet in ons zonnestelsel is en deze meer dan twee keer zo groot is als alle andere planeten bij elkaar.
  • de Voyager One een gouden plaat aan boord heeft die beelden en geluiden bevat, waaronder begroetingen in 50 verschillende talen. De plaat is bedoeld om informatie over het leven op aarde te delen met mogelijke buitenaardse wezens.
  • de Melkweg een enorm sterrenstelsel is en de vorm heeft van een reusachtige draaikolk. Ze bevat tussen de 100 en 400 miljard sterren!
 
Vragen over Mijn interactieve video telescoop van vtech?
Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het altijd belangrijk om speelgoed te zoeken dat aansluit op de ontwikkeling van je kind. Heb je vragen over Mijn Interactieve Video Telescoop van VTech? Neem dan gerust contact met ons op of lees onze meest gestelde vragen hieronder.

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Voor welke leeftijd is Mijn Interactieve Video Telescoop?

Mijn Interactieve Video Telescoop is een ideale beginner telescoop en geschikt voor kinderen van 7 jaar. Er zit geen eindleeftijd aan verbonden, omdat we van mening zijn dat deze telescoop door de NASA content ook voor oudere kids interessant is en zelfs volwassenen er nog van kunnen leren.

Wat kun je met Mijn Interactieve Video Telescoop?

Met Mijn Interactieve Video Telescoop kun je niet alleen de maan ontdekken maar ook een quiz of spelletje spelen, foto's maken én leer je ontzettend veel interessante weetjes aan de hand van foto's en video's van NASA.