kom in beweging met de kindersmartwatch!

Het blijkt dat bijna de helft van de kinderen in Nederland te weinig beweegt. Dit heeft als gevolg dat de motorische vaardigheden achteruit gaan en het overgewicht bij kinderen toeneemt. Een van de oorzaken is digitalisering. Met de smartwatch voor kinderen wordt bewegen op mooie wijze gecombineerd met de digitalisering. De kindersmartwatch is voorzien van een stappenteller, waarmee je kind in beweging komt. Om kinderen gezond te laten blijven is het belangrijk dat zij elke dag minstens een uur aan matige intensieve inspanning doet. Dit kan in de vorm van wandelen, fietsen of zwemmen.

 
zoek de monsters!
Een spel waarbij veel gewandeld zal worden is het spel “Monsters vinden”. Hierbij moeten de kinderen rondlopen in een ruimte om monsters te kunnen vinden. Na het zetten van een variërend aantal stappen zal er één van de 60 monsters zichtbaar worden. Vervolgens moeten ze de camera van de smartwatch richten op de kleur die gevraagd wordt en tikken op het scherm, zodat het monster tevoorschijn kan komen. Daarna kunnen ze nogmaals op het scherm tikken om het monster daadwerkelijk te kunnen vangen. Hoe meer monsters er worden gevangen, hoe meer magische krachten je krijgt bij dit spel.


maak foto's en video's met de kindersmartwatch

Niet alleen intensieve inspanning is belangrijk. Ook is het belangrijk om minstens drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten uit te voeren. Denk aan springen, dansen of krachtoefeningen. Met de smartwatch voor kinderen kun je eenvoudig foto’s en video’s maken. Laat je kind(eren) zo hoog mogelijk springen en leg dit vast op de foto. Maak er een challenge van en beloon het kind dat het hoogste springt. Of laat je kinderen een leuke dansvideo opnemen op hun favoriete muziek! De foto’s en video’s kunnen met coole effecten, kaders en filters bewerkt worden. Kortom: met de kindersmartwatch kan je ook jouw kind enthousiasmeren om in beweging te komen en voorkom je dat jouw kind teveel stil zit.

 
speel drie uitdagende, sportieve spelletjes

Naast foto’s en video’s kunnen ze ook kiezen uit drie spelletjes met een actieve uitdaging. Hiermee kunnen kinderen zichzelf uitdagen en sportief bezig zijn. Ze kunnen kiezen uit Hardlopen, Grappig dansen en Supersprong. Tijdens het spelen zal een karakter jou zo goed mogelijk na proberen te doen. Stel een tijd in en ren zo snel als je kunt, kies een melodietje en dans mee op de muziek of stel een tijd in en spring zo vaak als jij kunt. Het karakter op het scherm zal zijn best doen om net zo snel te rennen, net zo vaak te springen en net zo leuk te dansen als jouw kind. Is je kind uitgekeken op de spellen? Dan heb je ook de optie om nieuwe spelletjes te downloaden. Zo houd je je kind gemotiveerd om te blijven bewegen met de smartwatch.


vragen over de smartwatch voor kinderen?
Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Daarom is het belangrijk om speelgoed aan te bieden dat past bij de ontwikkeling van het kind. De adviesleeftijd voor deze KidiZoom Smartwatch DX2 is van 5 tot en met 13 jaar. Heb je nog andere vragen over deze smartwatch voor kinderen? Neem dan gerust contact met ons op.