Voor de leeftijd van 3 jaar

Deskundigen raden aan televisie en niet-interactieve schermen te vermijden. Interactieve activiteitentablets kunnen worden geïntroduceerd aan je kleintje, maar mogen nooit de plaats innemen van het traditionele speelgoed. Begeleid daarom je kleintje goed bij het ontdekken van deze nieuwe belevingswereld.

 

Tussen 3 en 6 jaar

De televisie kan worden geïntroduceerd, maar met mate. Beperk de schermtijd van je kind door duidelijke regels op te stellen over wanneer ze er gebruik van mogen maken en hoe lang.

Tussen 6 en 9 jaar

De televisie mag niet in de slaapkamer van je kind worden geplaatst. Stel een hoeveelheid schermtijd vast en laat deze door je kind naar eigen wens verdelen. Zorg ervoor dat hij of zij ook tijd blijft besteden aan andere activiteiten waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van beeldschermen.

Vanaf 9 jaar

Laat je kind kennismaken met het internet. Begeleid hen in deze ontdekkingstocht door middel van aangepaste producten en ouderlijke instellingen. Stel samen een tijdslimiet vast en laat je kind deze tijd naar eigen wens verdelen over de verschillende schermen.
 
Gecontroleerd gebruik
Interactieve schermen dienen altijd gebruikt te worden in aanwezigheid van een volwassene die het kind begeleidt tijdens het ontdekken en het spelen van spelletjes. Het gebruik dient beperkt in tijd te zijn en afgewisseld te worden met andere activiteiten. Het gebruik van interactieve schermen mag nooit de plaats innemen van het traditionele speelgoed.

Deskundigen raden aan om op bepaalde tijden van de dag beeldschermen te vermijden:

  • Geen beeldschermen 's morgens voor school
  • Geen beeldschermen tijdens het eten
  • Geen beeldschermen in de slaapkamers van de kinderen
  • Geen beeldschermen voor het slapengaan

Jouw kinderen, onze prioriteit

Waarom kiezen voor vtech?
Onze tablets zijn speciaal ontworpen om een zo veilig mogelijke omgeving te kunnen bieden voor kinderen. De internetbrowser geeft toegang tot educatieve websites die VTech zorgvuldig heeft geselecteerd. Ouders kunnen door middel van de ouderlijke toezicht functie ook zelf websites en VTech applicaties selecteren en deze toegankelijk maken voor hun kinderen. Daarnaast kunnen zij ook een speeltijdlimiet instellen.