Kindertablets – de leukste tablets voor je kind

Het is prachtig om te zien hoe makkelijk kleine kinderen om kunnen gaan met tablets. Intuïtief vinden ze hun weg in de vele apps voor kinderen. Ontzettend leuk, maar wat als je als ouder je kostbare tablet bijna nooit meer ziet? Of erger nog, als je kind jouw tablet in al zijn enthousiasme laat vallen? Gelukkig zijn er volop tablets voor kinderen. Die kindertablets kunnen niet alleen tegen een stootje, maar zijn ook perfect op de ontwikkeling van kinderen afgestemd. We zetten de voordelen van kindertablets voor je op een rij.

 De voordelen van kindertablets:

 1. Duurzaam
  Kindertablets kunnen heel goed tegen een stootje. De meesten hebben een stevige achterkant en een rubberen rand. Die bumper zorgt ervoor dat hij niet zo snel kapot gaat, maar ook dat kleine handjes een goede grip op de tablet hebben.
   
 2. Compact
  Omdat kindertablets zo klein zijn, kun je ze makkelijk overal mee naar toe nemen. Superhandig als je wilt dat je kind zichzelf kan vermaken, of rustig kan spelen op de achterbank tijdens een lange autorit. Een tip: koop ook een koptelefoon!
   
 3. Multifunctioneel
  De meeste kindertablets hebben diverse functies in één: MP3-speler, e-reader, video- en fotocamera, tekenboek, kalender, fotoalbum en spelcomputer. Sommige tablets, zoals onze Storio Max, hebben naast apps ook losse games.
   
 4. Jarenlang plezier
  Bijna alle kindertablets werken, net als gewone tablets, met apps. Van spelletjes speciaal voor baby’s tot leerspelletjes voor kinderen uit de onderbouw. Hierdoor kun je de inhoud blijven vernieuwen en aanpassen op de ontwikkeling van je kind.
   
 5. Afgeschermde speelomgeving
  Een ander voordeel van kindertablets is de volledig afgeschermde speelomgeving. Als ouder weet je zeker dat de inhoud van de tablet geschikt is voor jouw kind. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je kind op ongeschikte sites terecht komt.