Leerzaam kinderspeelgoed

De wereld ontdekken

Leerzaam kinderspeelgoed voor kinderen van 1 tot 4 jaar

Dreumesen en peuters zijn echte ontdekkingsreizigers. Of het nou op handen en knietjes of op twee benen is, dreumesen en peuters zijn volop bezig om de wereld om zich heen te ontdekken. Ze leren lopen, praten en zelf problemen oplossen. Daar zijn ze al verrassend goed in! Het juiste kinderspeelgoed kan je kind enorm helpen op zijn of haar ontdekkingsreis. In de ogen van een dreumes of peuter is bijna alles leuk om mee te spelen. Van hun favoriete teddybeer tot hun slabbetje. Waar spelen ze het liefste mee? Hoe vind je kinderspeelgoed dat leerzaam en veilig is, maar ook leuk? En nog veel belangrijker, hoe zorg je dat je kind niet op zijn speelgoed uitgekeken raakt?

 • Vervoersmiddelen voor je ontdekkingsreiziger
  Een echte ontdekkingsreiziger kan natuurlijk niet zonder flitsend vervoersmiddel. Met een loopwagen leert je dreumes stap voor stap te lopen. Peuters gaan het liefst op avontuur met een leuke loopfiets of step. Maar de allergrootste avonturen, die beleeft je peuter in zijn belevingswereld. Met kinderspeelgoed als een speelauto of een hobbelpaard veranderen ze in een razendsnelle racer of een stoere cowgirl.

 • Kinderspeelgoed met héél veel knopjes
  Dreumesen en peuters leren het meest van experimenteren. “Wat gebeurt er als ik op dit knopje druk?” Dat is ontzettend leuk om te zien, maar het brengt ook gevaren met zich mee. Zorg dus dat je huis kindveilig is. Stimuleer je dreumes of peuter met interactief, leerzaam speelgoed met geluid, licht en volop kleuren. Leer ze vormen, cijfers en letters te herkennen met leuke blokken, vormenspeeltjes of hun eerste spelcomputer.

 • Ik wil ook! – kinderspeelgoed om te imiteren
  Interactieve spelletjes vinden peuters heerlijk, vooral als ze papa en mama kunnen imiteren. Plantjes water geven, koken, telefoneren: alles willen ze nadoen. Met hun eigen keukentje, telefoon, camera of andere artikelen op kindergrootte, leren ze hoe alles werkt.

 • Nog een keer – ze raken niet uitgekeken!
  Als je peuter een jaar of 3 is, kan hij of zij zich al aardig verstaanbaar maken. Verhaaltjes vinden ze fantastisch, vóóral als je ze 24 keer vertelt. Stimuleer de taalontwikkeling van je kleine met kinderspeelgoed met letters, zoals een spelcomputer, en interactieve leesboekjes die ze keer op keer kunnen ontdekken!

Tip: Kijkt je kindje niet meer naar zijn speelgoed om? Verstop het dan een paar weken, daarna lijkt het weer gloednieuw!

Tijd voor creativiteit

Leerzaam kinderspeelgoed voor kleuters van 3 tot 6 jaar

Tegen de tijd dat kinderen naar de kleuterschool gaan, zijn ze bijna niet meer bij te houden. Als je weer eens achter je kleine aan moet rennen, mis je stiekem de tijd dat hij of zij na drie wankele stappen omviel en niet de hele tijd “Waarom?” zei. Die groeispurt vraagt ook om uitdagender, leerzaam speelgoed. Een kleintje dat zichzelf uit kan kleden en zijn eigen handjes kan wassen, verras je niet meer met simpele blokken. De meeste driejarigen kunnen met gemak wat lijntjes op papier zetten en deuntjes spelen met een keyboard. De hoogste tijd om de kunstgalerie op het prikbord open te stellen en de eerste concerten voor opa en oma voor te bereiden.

 • Kinderspeelgoed om creatief te spelen
  Voor je kleine kunstenaar kun je krijtjes, waterverf en klei in slaan. Koop speciale knutselspullen voor kinderen, zodat het weinig kwaad kan als ze een van hun krijtjes opeten of zichzelf ondersmeren met verf. Met een magnetisch tekenbord kan je kleuter ook onderweg (en zonder kliederboel!) zijn of haar creativiteit de vrije loop laten. Met kinderspeelgoed als een kinderkeyboard of -gitaar ontdekt je kleuter hoe leuk het is om muziek te maken.

 • Kinderspeelgoed om te puzzelen, bouwen en lezen
  Kleuters leren heel wat in de tijd tot ze naar de lagere school gaan. Ze leren bewuster, realistischer en abstracter denken. Ook ontwikkelen ze hun probleemoplossende vermogens en hun hand-oog coördinatie. Niets stelt deze vermogens beter op de proef dan puzzels, geheugenoefeningen en simpele avonturenspelletjes op een tablet of computer. Met boekjes vol plaatjes leert je jonge kleuter taal ontdekken. Oudere kleuters kunnen het alfabet oefenen met educatieve apps of spelletjes!

Tip: Plak een tekenvel vast aan de tafel of de grond, zodat je kleuter naar hartenlust kan tekenen zonder dat het papier verschuift.

Slimme gadgets

Leerzaam kinderspeelgoed voor kinderen van 6 tot 9 jaar

Veel kinderen vinden het heerlijk: naar school gaan, nieuwe dingen leren, vriendjes en vriendinnetjes maken. Hun sociale landschap verandert en zo ook hun speelwensen. Het is niet langer zo dat alleen hun mening over hun kinderspeelgoed er toe doet: vriendjes of vriendinnetjes moeten het óók leuk vinden. Kinderen tussen de 6 en 9 jaar verfijnen hun hand-oogcoördinatie, voeren toneelstukjes op, leren dansjes en klokkijken, maar ook boeken of websites gebruiken om informatie op te zoeken. Ook hun verantwoordelijkheidsgevoel groeit. Ze willen zo veel mogelijk zelf doen. Hoe help je ze daarbij?

 • Digitaal speelplezier
  Kinderen in de onderbouw zijn dol op elektronisch en leerzaam kinderspeelgoed: van een elektronisch huisdier tot een digitaal prinsessendagboek voor hun diepste geheimen. Er is volop kinderspeelgoed dat spelelementen combineert met leerplezier, zoals een tablet of kindersmartphone. Met een eigen fotocamera hebben kinderen volop lol met hun vriendjes en vriendinnetjes!

Tip: koop een tablet die tegen een stootje kan, zoals een tablet speciaal voor kinderen. Laat je jouw kind op jouw tablet spelen, zorg dan wel dat ze niet zomaar op internet kunnen.